Uw lokale partner in onroerend goed
DMG Vastgoed - Logo
Over onsContacteer ons

Uw eigendom vlot verkopen

Uw eigendom op een vlotte, transparante wijze en aan een correcte prijs verkopen? Het kan aan de hand van onze zorgvuldige en professionnele manier van werken.
1

Waardebepaling van uw eigendom

Vooreerst zorgen we voor een objectieve schatting van de verkoopwaarde van uw eigendom. Onze bevindingen ter plaatse, opmetingen en bijkomende inlichtingen vormen de basis voor deze waardebepaling. De verdere uiteenzetting van de berekening voltrekt zich bij ons op kantoor, waarbij we o.a. de kadastrale gegevens, ligging en vastgoedinformatie omtrent uw eigendom mee in acht nemen. Het resultaat wordt afgetoetst aan de actuele vastgoedprijzen en aan reeds recent verkochte eigendommen in de regio. Hierdoor kunnen we U als eigenaar de meest accurate en actuele waardebepaling voorleggen in de vorm van een uitgebreid en overzichtelijk schattingsverslag. In samenspraak met U, als eigenaar, tenslotte wordt eventueel een geschikte vraagprijs vooropgesteld.


Waardebepaling
Administratieve voorbereiding
2

Samenstelling verkoopdossier

Zowel bij de verkoop van een eigendom in het Vlaams Gewest als in het Waals Gewest dienen heel wat verplichte attesten en documenten aanwezig te zijn. Zo dient er bijvoorbeeld een energieprestatiecertificaat (EPC) aanwezig te zijn alvorens een woning te koop mag worden aangeboden. Welke verschillende attesten dienen aangevraagd te worden? Bij welke instanties dient dit te gebeuren? Zijn de huidige documenten van mijn eigendom nog rechtsgeldig? Wij ontlasten u als eigenaar van deze administratieve rompslomp en stellen het volledige verkoopdossier samen.
3

Publiciteit en marketingtools

“You have only one chance to make a first impression”. Daarom maken wij gebruik van professionele fotografie om uw eigendom op de best mogelijke manier in beeld te brengen! Deze fotoreportages gebruiken we vervolgens op verscheidene portaalsites, waaronder onze eigen gepersonaliseerde site. Daar niemand nog de kracht van sociale media kan minimaliseren, wordt uw eigendom ten volle gepromoot op o.a. Facebook en Instagram op allerhande manieren. In onze steeds up-to-date blijvende vitrine wordt uw eigendom aan de hand van smaakvolle, led verlichte kaders tentoongesteld. Aan de hand van onze opvallende publiciteitsborden ten slotte wordt uw eigendom ook ter plaatse in de kijker gezet!
Publiciteit en marketingtools
Begeleide bezichtigingen
4

Begeleide bezichtigingen ter plaatse

Wij gaan met uw eigendom om alsof het de onze is. Elke bezichtiging met kandidaat-kopers wordt steeds geleid door één van onze professionele makelaars die het volledige verkoopdossier bij zich heeft. We nemen uitvoerig de tijd om de kandidaat doorheen de woning te leiden, waarbij wij hem op een correcte en transparante manier informeren. Zijn er nog bepaalde kosten te voorzien (niet conforme elektrische installatie, te isoleren dak, te vernieuwen raamwerken,...) aan de woning, dan bekeken wij reeds wat de mogelijke kostprijs is zodat de kandidaat-koper zicht heeft op een correct totaalplaatje. Na elke bezichtiging krijgt de kandidaat tenslotte een overzichtsfiche mee van het bezochte pand met onze directe contactgegevens voor een optimale ervaring na bezichtiging.
5

Opvolging leads

Via ons geautomatiseerd systeem wordt uw eigendom voorgesteld aan ons uitgebreid klantenbestand kandidaat-kopers. Elke bezichtiging of informatieaanvraag geeft bovendien aanleiding tot het opvolgen van desbetreffende lead, op deze manier kunnen we u, als verkoper, correcte feedback geven en desgevallend onze modus operandi op basis hiervan aanpassen.
Opvolging leads
Onderhandelingen met kandidaat kopers
6

Onderhandelen met kandidaten

Wanneer de interesse van één of meerdere kandidaten concreet wordt in de vorm van een bod trachten we, in samenspraak met U, via gerichte onderhandelingen tot het meest gewenste resultaat te komen waar u als verkoper volledig achter staat.
7

Opmaak en ondertekening compromis

Eens bovenstaand bod door u wordt aanvaard, vindt in theorie reeds een verkoop plaats. Uiteraard zorgen wij echter voor de opmaak en ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst waarin alle verplichte en noodzakelijke verkoopmodaliteiten worden opgenomen. Doordat wij reeds over het volledig verkoopdossier beschikken kunnen we snel overgaan tot de ondertekening, waardoor beide partijen gerust kunnen zijn.
Opmaak en ondertekening compromis
Communicatie en opvolging
8

Communicatie en opvolging na verkoop

Na ondertekening van de verkoopovereenkomst maken wij het verkoopdossier over aan de notaris van uw keuze alsook die van de koper.
Wij waken desgevallend over de eventuele kredietaanvraag van de koper en houden u betrokken bij elke verdere ontwikkeling in uw verkoopdossier. 
9

Verlijden van akte en overdracht eigendom

Voorafgaand aan het verlijden van de authentieke akte bij de instrumenterende notaris, zorgen wij voor de opname van de meterstanden en het invullen van de overnamedocumenten. Vervolgens begeleiden we U op het notariaat tijdens het verlijden van de akte, administratieve verplichting en overdracht van de sleutels. We brengen het volledige verkoopdossier met ons mee, waarna we deze overmaken aan de nieuwe eigenaars. Op deze manier laat U uw eigendom over met een gerust gevoel.
Verlijden van de akte

Contacteer ons vrijblijvend

Verkrijg een waardebepaling van de verkoopwaarde van uw eigendom en ontvang uw energieprestatiecerfiticaat nu volledig gratis bij de tekoopstelling!