Uw lokale partner in onroerend goed
DMG Vastgoed - Logo
Over onsContacteer ons
2019/01/20

Het vernieuwde EPC


Sinds 1 januari 2019 werd het energieprestatiecertificaat in een nieuw jasje gestoken. Het EPC is verplicht bij elke woning en appartement die te koop of te huur gesteld wordt. Het nieuwe EPC is visueler sterker en een stuk informatiever. De eigendom krijgt een label dat gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht), zoals dat momenteel reeds het geval is bij elektrotoestellen. Tevens worden er in het nieuwe document een hele boel aanbevelingen vermeld om uw woning energetisch te verbeteren. Bovendien wordt bij eengezinswoningen automatisch een kostenraming meegegeven m.b.t. deze energetische verbeteringen. Bedoeling van de Vlaamse Regering is bestaande Vlaamse woningen en appartementen tegen 2050 minstens even energiezuinig te maken als een nieuwbouwwoning van 2017. Het nieuwe energieprestatiecertificaat toont vervolgens in hoeverre uw woning of appartement al voldoet aan de energiedoelstelling van 2050.

Indien u nog over een geldig EPC beschikt dat dateert van vóór 1 januari 2019, dan bent u niet verplicht om een nieuw EPC te laten opmaken als u uw woning te koop of te huur wil aanbieden.
Liet u ondertussen echter renovatie en/of - verbeteringswerken uitvoeren kan het echter wel aangewezen zijn om een nieuw EPC aan te vragen.

Bij ons kan u dit vernieuwde energieprestatiecertificaat reeds aanvragen! Contacteer ons vrijblijvend indien bijkomende inlichtingen gewenst omtrent dit vernieuwde attest.